آزار و فیسیل
رمون کنو
ترجمهی مهسا خیراللهی
چاپ اول: ۱۳۹۹
۱۴۷ صفحه
قیمت: ۳۳۰۰۰ تومان
شابک: ۶ـ۱ـ۹۷۱۳۷_۶۲۲_۹۷۸
موضوع: ادبیات داستانی
قطع: رقعی
رمون کنو نویسنده، شاعر، منتقد فرانسوی بیشتر به خاطر شوخطبعی و طنز در آثارش شهرت دارد. او در کتابهایش شیوههای گوناگونی را برای نوشتن تجربه کرده است. «آزار و فیسیل» حاصل دورانی است که او به جنبش سورئالیسم روی آورده بود. این کتاب سالها پس از مرگ او پیدا و منتشر شد. روایت از میان داستانی پیچیده شروع میشود، زمان خطی در آن نقش محوری ندارد و علائم نگارشی در آن به صورت استاندارد به کار نرفتهاند. از وجود هشتپاهای دستآموز و مرد کوچک کریستالی در داستان که بگذریم، حتا کمیت و کیفیت شخصیتها نیز بارها تغییر میکنند.
قسمتی از کتاب:
«آقا، من رو بگیر دستت یا بذار توی جیبت و ببرم پیش خودت. پای چپ کریستالیم ترک خورده.»
آدرین سردرگم و گیج به ردیف اتومبیلهای پارک شده جلو بار گراند اِکَرت و خود بار نگاه کرد. آیا این...؟ بعد به مرد کوچک کریستالی نگاه کرد که تندتند دماغش را بالا میکشید و با نگاهی ملتمسانه به او خیره شده.
«خونهت کجاست؟
ـ پیش شما.»
آدرین حس کرد که نیاز دارد دوباره به ردیف اتومبیلها نگاهی بیندازد، بعد به سنگفرشها خیره شد تا شاید از بین آنها چمن سبز شود. ولی از بین قیرها چمنی سبز نشد. منتظر ماند تا یکی از اتومبیلها به پرواز درآید، یا گارسن بار گراند اکرت تبدیل به جغجغه یا کمد لباس یا تخم مرغ رنگی یا نوار سینوسی شود؛ ولی نه، هیچ، هیچ، هیچ. هیچ جادو و اتفاق غیرطبیعیای رخ نداد. چهقدر کسلکننده! چهقدر کسلکننده! در نهایت، آدرین مرد کوچک کریستالی را در جیبش گذاشت.